Fakta om maten och miljön

FAKTA
Maten och miljön


Det är viktigt att förstå varför vi behöver förändra vårt sätt att leva för att ha en hållbar utveckling. Vad vi äter är en del av detta. Idag tar vi av jordens resurser och använder bekämpningsmedel, antibiotika, vatten och arealer till köttprodktion på ett ohållbart sätt.


Hållbar Husman ger information om maten och miljön för att hjälpa dig som behöver vägledning. Men också för att ge argument i diskussionen med dem som inte förstått - eller vill ta in - att vi inte kan äta på det sätt vi gör idag. Eller fakta till dem som till exempel tror att man inte kan få i sig tillräckligt med proteiner om man minskar sin köttkonsumtion eller slutar äta kött.


Här hittar du fakta som baseras på vetenskapliga rapporter och myndigheters expertutlåtanden. Då kan du kan göra mer medvetna och hållbara val när du planerar vad du ska äta om du vill minska din miljö- och klimatpåverkan. 


Lycka till!

Kött och miljöpåverkan


En kost som baseras på vegetabilier i en större grad än animalier är en förutsättning för ett jordklot i balans. Köttkonsumtionen har gått upp med 50% från 1992 till idag, det är inte hållbart.

Men vad ska man äta då?
Här kommer goda råd.


Mer att läsa...

Kött och proteinet


En kost som baseras på vegetabilier i en större grad än animalier är en förutsättning för ett jordklot i balans. Köttkonsumtionen har gått upp med 50% från 1992 till idag, det är inte hållbart.

Men vad ska man äta då?
Här kommer goda råd.


Mer att läsa...

Kött och antibiotika


En kost som baseras på vegetabilier i en större grad än animalier är en förutsättning för ett jordklot i balans. Köttkonsumtionen har gått upp med 50% från 1992 till idag, det är inte hållbart.

Men vad ska man äta då?
Här kommer goda råd.


Mer att läsa...

Senaste nytt på mat & miljö-fronten

Här kommer det att presenteras nyheter...håll utkik!