Testa den här vackra gulorange soppan med både sting och lena smaker på samma gång. Färgen kommer från sötpotatis och pumpan, men några morötter i soppan går också bra om du har det hemma. En cremefraicheröra med lime och ingefära blir pricken över i.
6 PORTIONER
TID 30 MINUTER
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 sötpotatis, ca 500 g
3 potatisar
1 butternut pumpa, ca 900 g
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
½ tsk chiliflakes
2 cm färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
ca ½ tsk salt
(mjölkfritt) smör eller margarin
Limekräm:
2 dl fraiche (cremefraiche eller växtbaserad, t ex havrefraiche)
1 vitlöksklyfta
1 lime, rivet skal
1 tsk flytande honung
1 tsk riven färsk ingefära
1 krm salt
Pumpakärnor till servering
Foto: Carina Färm
Ät och njut :-)
Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.