Röd currygryta

RÖD CURRYGRYTA


Det här är världens enklaste gryta. Snabblagad och verklingen poppis i min familj. Kycklingen som vi använde tidigare har ersatts med quornbitar, vilket fungerar perfekt eftersom quorn har lite kycklingskonsistens.


4 PORTIONER

TID 30 MINUTER


Det här behöver du:

 

300 g cornbitar

500 g wokmix-grönsaker

(välj din favorit i frysdisken)

1 gul lök

2 msk röd currypasta

1 burk kokosmjölk

1 vitlöksklyfta

½ tsk salt

olja att steka i

 

Tillbehör:

jasmin- eller basmatiris

 

Foto: Pia Nordlander, BildN

Så här gör du:


  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden som riset kokar gör du grytan.

  2.  Skala den gula löken och strimla den. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en (wok)panna och fräs den gula löken och vitlöken.

  3. Tillsätt wokgrönsakerna och fräs i några minuter under omrörning.

  4. Häll på kokosmjölken (skölj ur burken med lite vatten), salta och klicka i currypastan och rör om så att pastan löser upp sig.

  5. Lägg i cornbitarna.

  6. Låt puttra i 10 minuter.

    Klart!

    Servera med kokt ris, gärna jasminris eller basmatiris – så gott!


FLER RECEPT och ett BOKTIPS!

Boktips! "Hållbar Husman" 

    Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.