Ugnsomelett är så gott på julbordet eller på en brunchbuffé. Min mamma brukade servera den med räk- eller svampstuvning.
Spenatstuvning serverade barnens farmor, kära Mona, till omeletten och den var ofta med på julbordet. En lite bortglömd rätt som få komma med här. Enkelt att göra och alltid uppskattat.
4 PORTIONER
TID 35 MINUTER VARAV 20 I UGNEN
Omelett
6 ägg
6 dl gräddmjölk/havregräddmjölk
1 tsk salt
2 msk maizenamjöl
Spenatstuvning
2 msk (mjölkfritt) smör eller annat matfett
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm mald muskotnöt
1 nypa socker
400 g fryst spenat
Foto: Pia Nordlander, BildN
Omelett
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
Häll äggblandningen i en smord ugnsform och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Spenatstuvning
Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.