Min variant på gulasch utan kött är härligt mustig.
Val av rotfrukter kan du variera efter tycke och smak.
Potatis är dock en bas som hör till, lök och paprika likaså.
Receptet nedan blir en gryta, dvs ganska tjock. Vill du ha en soppa tillsätter du mer vatten och en buljongtärning till.
Servera med en klick fraiche och en ostmacka så blir det suveränt gott!
Lycka till!
4 PORTIONER
TID 30 MINUTER
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
5 potatisar
2 morötter
200 g rotselleri
350-400 g valfria bönor eller bönmix
ca 400 g krossade tomater
ca 350 g ajvar relish
4 grillade paprikor (finns i glaskonserv)
1½ tärningar grönsaksbuljong
½ tsk cayennepeppar (eller efter smak)
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
7 dl vatten
valfri olja att steka i
Creme fraich, havrefraiche eller annat veg. alternativ till servering.
Foto: Carina Färm
Serveras med en klick fraiche och gärna ett nybakat bröd med en god ost.
Smaklig måltid!
Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.