Röda vinbären hänger tätt i sina klasar detta år. Varför inte göra en god marmelad som håller bra hela vintern och är suveränt god till frukostmackan, gärna med en ostskiva till.
Enkelt och snabbt att göra och också en uppskattad present till nära och kära!
TID 30 MINUTER
1 kg röda vinbär
½ dl vatten
500 g syltsocker
200 g strösocker
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
Foto: Carina Färm
Rensa de färska bären från sina stänglar eller använd frysta rensade bär.
Lägg bären i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp vatten och vinbär och låt puttra i ca 15-20 minuter.
Rör ner allt socker och låt puttra ytterligare 15 minuter.
Dra kastrullen från spisen och mixa bär och socker med en handmixer.
Servera förslagsvis på ett kex tillsammans med dessertost - så gott!
Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.