Röd vinbärsmarmelad med vanilj

RÖD VINBÄRS-MARMELAD MED VANILJ

Röda vinbären hänger tätt i sina klasar detta år. Varför inte göra en god marmelad som håller bra hela vintern och är suveränt god till frukostmackan, gärna med en ostskiva till. 


Enkelt och snabbt att göra och också en uppskattad present till nära och kära!

TID 30 MINUTER


Det här behöver du:

 

1 kg röda vinbär

½ dl vatten

500 g syltsocker

200 g strösocker

1 msk vaniljsocker med äkta vanilj


Foto: Carina Färm

Så här gör du:


  1. Börja med att göra rent dina glasburkar till marmeladen så att de är färdiga att använda.
    Diska dem noga och sätt dem därefter på en plåt och in i ugnen på ca 150 grader i ca 10 minuter för att sterilisera.

  2. Rensa de färska bären från sina stänglar eller använd frysta rensade bär.

  3. Lägg bären i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp vatten och vinbär och låt puttra i ca 15-20 minuter.

  4. Rör ner allt socker och låt puttra ytterligare 15 minuter.

  5. Dra kastrullen från spisen och mixa bär och socker med en handmixer.

  6. Häll upp marmeladen i de rena burkarna burkar, på med locket och låt svalna. 

 

   
    Servera förslagsvis på ett kex tillsammans med dessertost - så gott!


FLER RECEPT

Färsrätter

Ugnsbakade tacorullar


Boktips! "Hållbar Husman" 

    Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.


Soppor och grytor

 Röd currygryta