Med baljväxter, i det här fallet gröna linser, kan man göra oändligt många varianter på "smet" som kan stekas till bullar och biffar.
I de här biffarna finns också broccoli, riven ost och rostad lök (!). Det blir en härlig smak och dessutom lite cruchy.
Serveras här med färsk tagliatelle blandad med tomatsås. Jag har använt tomatsoppan (som du hittar under "Soppor och grytor") som sås, eller så köper du en färdig tomatsås i butiken.
4 PORTIONER
TID 40 MINUTER
Linsbiffar:
3 dl kokta gröna linser
2 dl kokt broccoli
1 dl kokt haricot verts
½ tsk salt
1 tsk torkade örtmix, typ franska örter
½ tsk vitlökspulver eller en pressad vitlöksklyfta
½ dl ströbröd
1½ msk majsstärkelse, typ Maizena
1 dl finriven parmesan eller liknande ost
1 ägg
1 dl rostad lök
rapsolja eller annat matfett att steka i
Till servering:
Färsk tagliatelle
Tomatsås (se recept på Tomatsoppa)
Grönsalladsmix
Foto: Carina Färm
Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.