Den här soppan brukade min mamma servera när vi var uppe i södra norrland på höstlovet. Då var det ju med köttfärs, men den fungerar perfekt att översätta till vegetariskt recept genom att använda sojafärs istället. Gärna den formbara varianten som finns i frysdiskarna och som ger mer tuggmotstånd.
Soppan är lätt och snabb att göra och mättar bra med en knäckemacka till.
4 PORTIONER
TID 30 MINUTER
1 gul lök
2 morötter
1 palsternacka, ca 125 g
5 potatisar, ca 500 g
1 klyfta vitkål, ca 400 g
1 röd paprika
1 knippa persilja
3 tärningar grönsaksbuljong
1½ liter vatten
400 g sojafärs, gärna formbar
¾ dl chilisås
2 msk torkad dragon
½ msk soja
1-2 krm svartpeppar
ca ½ tsk salt
(mjölkfritt) smör eller margarin
Foto: Pia Nordlander, BildN
Gotti gott gott :-)