Rabarberpaj med knäcktäcke

Våren gick över i försommar i raketfart, och rabarbern växer så det knakar min trädgård.  Varför inte börja njuta av de goda stjälkarna redan nu med en smarrig paj?


Syrlig som rabarbern är passar det väldigt gott med ett riktigt sötsliskigt täcke med knäcksmak. 


Pajen är jättelätt att göra och har blivit en favorit i min familj. 


Njuts med antingen vaniljsås eller vaniljglass. Så gott!


Lycka till!

TID 35-40 MINUTER

VARAV 20-25 I UGNEN


Det här behöver du:

 

3-4 rabarberstjälkar


2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

½ tsk bakpulver


150 g (mjölkfritt) smör

½ dl grädde eller havregrädde

½ dl sirap



Så här gör du:


  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smörj en pajform.

  3. Ansa rabarbern och skär i smala bitar. Lägg rabarbern i pajformen.

  4. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en bunke i micron. Tillsätt grädde av den sort du vill ha och sirapen och rör om.

  5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna till smör-gräddblandningen och blanda väl.

  6. Bred smeten över rabarbern och grädda i ugnen ca 20-25 minuter. 

   Klart att njuta med valfritt tillbehör! 


Foto: Carina Färm

RABARBERPAJ MED KNÄCKTÄCKE

FLER RECEPT

Färsrätter

Pannbiffar med lök


Boktips! "Hållbar Husman" 

    Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.


Soppor och grytor

 Röd currygryta