Våren gick över i försommar i raketfart, och rabarbern växer så det knakar min trädgård. Varför inte börja njuta av de goda stjälkarna redan nu med en smarrig paj?
Syrlig som rabarbern är passar det väldigt gott med ett riktigt sötsliskigt täcke med knäcksmak.
Pajen är jättelätt att göra och har blivit en favorit i min familj.
Njuts med antingen vaniljsås eller vaniljglass. Så gott!
Lycka till!
TID 35-40 MINUTER
VARAV 20-25 I UGNEN
3-4 rabarberstjälkar
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
150 g (mjölkfritt) smör
½ dl grädde eller havregrädde
½ dl sirap
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en pajform.
Ansa rabarbern och skär i smala bitar. Lägg rabarbern i pajformen.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en bunke i micron. Tillsätt grädde av den sort du vill ha och sirapen och rör om.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna till smör-gräddblandningen och blanda väl.
Klart att njuta med valfritt tillbehör!
Foto: Carina Färm
Perfekta presenten till dig själv eller varför inte istället för vinflaskan eller blomman när du ska gå bort?! Beställ här, 240 kr inkl frakt.