Färsrätter har alltid varit en trogen följslagare i mitt kök, under min uppväxt, och så nu - när jag lagar mycket vegetarisk mat. Så lätt att översätta de gamla favoritrecepten genom att använda sojafärs istället.
Den formbara vegofärsen, gjord på soja eller ärtor, som numera finns att köpa i frysdiskarna är toppen till biffar, bullar och det man vill ska hålla ihop. Vill du börja laga vegetariskt men känner dig osäker på hur man gör så är färsrätter ett hett tips.
Många av oss är nog uppväxta med pannbiff med lök och skysås som en del av den klassiska husmanskosten. Har du inte provat det ännu så är det dags!
Här är en vegetarisk variant som smakar som då det begav sig.
Tacorullar med ostsås
Ett suveränt tacorecept där färsen rullas in i tortillabröd och bakas i ugnen med ostsås blandad med en chunky salsa.
Hur är det med soja jämfört med kött? Får man i sig tillräckligt med protein, och är det verkligen bättre för miljön?
Här hittar du svaren.
Boktips!
"Min mamma, mormor och jag lagar
Hållbar Husman".
Våra husmans-favoriter i hållbar tappning översatta till vegatariska och veganska recept.